IBPS Specialist Officer- Marketing Questions/Answers

Dear Readers, we are presenting Marketing Quiz for IBPS Specialist Officer Exam.We will provide various sets of marketing questions.



Try to solve these Marketing questions. If any doubt ask in comment section. We will provide more questions in upcoming posts.


1).According to Philip Kotler MARKETING  is a
Ans– Social Process

2)Which are the constituent elements of modern Marketing?
Ans– It includes selling of products and services, after-sales services and complete satisfaction of customer


3) Marketing is not important in which type of MARKET
Ans – monopolistic MARKET

4) Which types of buyers are important for Marketing?
Ans– Both present and prospective buyers

5) What are the important factors without which there is no requirement of Marketing?
Ans – Buyers, Seller, a product or service and a market

6) What is SWOT?
Ans– Strengths, Weaknesses, Opportunities and Threats

7) What would be the most important criteria for a person going to open a Savings Bank (SB) account in a bank?
Ans– Standard of Service

8) What is the meaning of TQM, a term often used in Marketing?
Ans– Total Quality Management

9) What is another popular name given to 4 P’s?
Ans – MARKETING  Mix

10).What is Selling?
Ans- Selling is only a part of the process of marketing and is concerned with promoting and transferring possession and ownership of goods from the seller to the buyer



SHARE THIS

Author:

Previous Post
Next Post