Target SSC CGL 2016- Mixed Quiz

1. When was the first plan holiday in india ?
A. 1966-69
B. 1966-70
c. 1970-74
D. none of these

2. Which among the following is termed as 'Hot Money'?
A. FII
B. FDI
C. SDR
D. Investment in money market

3. A socialist economy is
A. An equilitarian economy
B. A planned economy
C. A non planned economy
D. A democratic economy

4.The committee which was set up to review the concept of the poverty line-
A. S Tendulkar committee
B. Lakdawala committee
c. Wanchoo committee
D. Dun committee

5. The member of the 14th finance commission is
A. Abhijeet singh and Sushma nath
B. M Govinda Rao
C. Sudipto Mundal
D. All of these

6.Which of the following countries is not a member of SAARC?
A. India
B. Pakistan
C. Combodia
D. Nepal

7.The first chairman of Disinvestment Commission was
A. G V Ramkrishna
B. Madhu Dandavate
C. C Rangaranjan
D. Indira gandhi

8. WTO came into existence at the conclusion of which round of GATT?
A. Singapore
B. Uruguay
C. Tokyo
D. Merrakash

9.Note issuing department of RBI should always posses the minimum gold
stock of worth
A. Rs. 85 crores
B. Rs. 115 crores
C. Rs. 10 crores
D. Rs. 200 crores

10. RBI is empowered to vary the CRR of commercial banks between
A. 3-15%
B. 5-12%
C. 2-11%
D. 4-13

Answers
1. A
2 A
3. B
4. A
5. D
6. C
7. A
8. B
9. B
10.A

SHARE THIS

Author:

Previous Post
Next Post