IBPS Specilaist Officer Quiz-- Marketing

Dear Readers, we are presenting Marketing Quiz for IBPS Specialist Officer Exam.We will provide various sets of marketing questions.



Try to solve these Marketing questions. If any doubt ask in comment section. We will provide more questions in upcoming posts.

1. Motivation means-
1) Inspiring employees to perform better
2) Better communication skills
3) Sales coaching
4) Market research
5) None of these
Ans- 1


2. Dumping relates to the sale of-
1) Products in foreign markets that cannot be sold in the home market
2) Products discontinued in the home market sold to a foreign market
3) Production in foreign markets that cannot pass safety standards in the home market
4) None of these
5) All of these
Ans-2

3. The act of obtaining a desired object from some one by offering some in return is called as a-
1) Transaction
2) Exchange
3) Relationship
4) Value
5) None of these
Ans- 2

4.In market skimming pricing strategy-----
1) Initially price is lower then it is reduced
2) Initially price is higher then it is reduced
3) Initial price is high and is maintained high
4) None of these
5) All of these
Ans-2

5. The plan in the business buying behaviour model where interpersonal and individual influence might interact is called the-
1) Environment
2) Response
3) Stimuli
4) Buying center
5) All of these
Ans- 4

6. Joining with foreign companies to produce or market product and service is called-
1) Direct exporting
2) Indirect exporting
3) Licensing
4) Joint-Venturing
5) None of these
Ans- 4

7.The study of human population in terms of size, density, age, gender, race, occupation and other statistics is called
1) Geothermy
2) Demography
3) Ethnography
4) Geography
5) None of these
Ans- 2

8. Zero-based budgeting (ZBB) means-
1) A tool of marketing cost
2) a tool for financial analysis
3) each year, budgeting starts from a scratch.
4) a certain percentage of sales
5) both 1 & 2.
Ans- 3

9. The long term objective of marketing is-
1) Customer satisfaction
2) Profit maximization
3) Cost cutting
4) Profit maximization with customer satisfaction
5) None of these
Ans- 4

10. DSA Means -
1) District sales Authority
2) Direct Selling Agent
3) Distributor and Sales agent
4) None of these
5) All of these
Ans- 2


SHARE THIS

Author:

Previous Post
Next Post