Banking and Finance Quiz

1. CRR funds are kept by the Banks in.........?
1. Cash in hands at branches
2. Balance with other banks
3. Balance in a special accounts with RBI
4. Funds in the currency chest
Ans-3

2. India's first indigenous payment gateway is ..........?
1. India Expenditure
2. India Payment
3. India Challan
4. India Pay
Ans-4

3. The interest on recurring deposit is paid on the basis of ?
1. Simple interest calculated monthly basis
2. Simple interest on monthly product basis
3. Quarterly compounding
4. Interest calculated on daily product basis
Ans-3

4. Which of the following is not an imperfect note?
 1. Wahsed note
2. Bleached note
3. Multilated note
4. Oiled note
Ans-3

5. When bank accept a fixed sum of money from an individual for a definite term and pay on maturity with interest, the deposit is known as.....?
1. Term deposit
2. Demand Deposit
3. Bond
4. Mortgage
Ans-1

6. Issuing credit cards is a component of?
1. Corporate Banking
2. Rural banking
3. Retail Banking
4. Micro finace
Ans-3

7. Certificate of deposits have a minimum value of......?
1. Rs 1 lakh
2. Rs 10 Lakh
3. Rs 25 lakh
4. Rs 1 crore
Ans-1

8. CAPART is associated with which of the following?
1. Energy sector
2. Rural Developemnt
3. Infrastructure
4. Foreign trade
Ans- 2

9. A loan bearing low rate of interest is known as ........?
1. Hard loan
2. Soft loan
3. Capital Loan
4. Real Loan
Ans-2

10.When the loan is guaranteed for purchase of white goods it is called......?
1. White goods loan
2. Consumer durable loan
3. Business loan
4. Consumption loan
Ans-2


SHARE THIS

Author:

Previous Post
Next Post