Target SSC CGL 2016- Mixed Quiz set 27

Dear SSC Aspirants, practice General awareness questions for upcoming CGL 2016 and Railway recruitment board exam of 18000 vacancies. We will provide you various types of Quizzes for CGL 2016.




1.The major component in the LPG is?
A) ethane
B) propane
C) methane
D) butane

2.Milk,cheese and eggs are the source of vitamins?
A) A and C
B) A and D
C) A and B
D) B and C


3.____________ is the Supreme commander of the Defence Forces.
(a) The Defence Minister
(b) The Prime Minister
(c) The Chief of the Army Staff
(d) The President

4. ______________is used in photography.
(a) Aluminum hydroxide
(b) Silver bromide
(c) Potassium chloride
(d) Sodium hydroxide

5. Which is also called Stranger Gas ?
A.Xenon
B.Neon
C.Argon
D.Nitrous oxide

 6. Who is regarded as father of modern chemistry ?
A.Ruterford
B.Einstein
C.Lavoisier
D.C.V. Raman

7. Photo-chemical smog occurs in?
A) cool, dry and sunny climate
B) warm and humid climate
C) warm, dry and sunny climate
D) cool and humid climate

8. What is Calcium sulphate ?
A.epsom salt
B.blue vitriol
C.gypsum salt
D.potash alum

9. The major component in the LPG is?
A) ethane
B) propane
C) methane
D) butane

10. Who is known as the father of Panchayati Raj in India?
(a) Vallabh Bhai Patel
(b) Vinobha Bhave
(c) Lord Ripon
(d) Balwant Rai Mehta

Answers
1-B
2-B
3-D
4-B
5-A
6-C
7-C
8-C
9-B
10-D


SHARE THIS

Author:

Previous Post
Next Post