Current Affairs Quiz of 27-28 July 2015

1. Who was  appointed as the Chairman of telecom regulator Telecom Regulatory Authority of India (TRAI)?
Ans-Ram Sevak Sharma

2. World’s largest flower  bloomed for the first time in 5 years at the Jindai botanical gardens in Tokyo ,Japan . what is the name of that flower?
Ans- Amorphophallus Titanum


3. Who won CONCACAF Gold Cup Football tournament ?
Ans-Mexico  defeated Jamaica

4. Which bank has signed a $200 million 7-year bilateral loan deal with the Asian Development Bank (ADB) ?
Ans-Axis Bank

5. Who has won 102nd edition of Tour de France ?
Ans- Chris Froome, a cyclist from Team Sky of Britain

6. Kargil Vijay Diwas observed across the nation on which Day?
Ans- 26 July 2015

7. World Hepatitis Day is  observed every year on which Date?
Ans- July 28

8. Which country has signed Memorandum of Understanding (MoU) with search engine giant Google to launch the Google Loon project ?
Ans- Sri Lanka

9. Which country has recently declares itself  Middle East Respiratory Syndrome (MERS) free?
Ans-South Korea

10. Who was named as most marketable sportsman in the world ?
Ans- Roger Federer (Indian skipper Mahendra Singh Dhoni has been named as the ninth most marketable sportsman in the world)







SHARE THIS

Author:

Previous Post
Next Post