Current Affairs Quiz of 29- 30 July 2015

1. What is the name of Committee constituted for Re-drafting National Sports Development Code of India ?
Ans-Justice CK Mahajan 

2. Who joined recently as 162nd member of WTO?
Ans-Kazakhstan


3. World’s first diamond exchange setup at which place?
Ans- Singapore Diamond Investment Exchange’ (SDiX)

4.Which Bank has acquired the diamond and jewellery (bullion) financing business and related deposit portfolio of Royal Bank of Scotland ?
Ans- IndusInd Bank 

5. Who has bagged the title sponsorship rights of BCCI (Board of Control for Cricket in India) ?
Ans- Paytm replaced Sahara

6. Which movie has became first Tamil film to enter Venice film festival?
Ans- Actor Dhanush produced Tamil thriller 'Visaaranai' 

7. Microsoft launched its new operating system. What is the name of new operating system?
Ans- Windows-10 

8.  Kotak Mahindra Bank (KMB) launched a mobile banking app  aiming to provide mobile banking services to customers in the remotest regions of India ?
Ans- ‘Kotak Bharat’

9. Who is the head of the Rajya Sabha panel on the constitutional amendment Bill regarding National Goods and Services Tax (GST)?
Ans- Bhupender Yadav

10. Dr. Suniti Solomon who died recently is famous for?
Ans- Pioneering Indian HIV/AIDS researcher



SHARE THIS

Author:

Previous Post
Next Post