Target SSC CGL 2016 -History Quiz Set 15

Dear SSC Aspirants, practice General awareness questions for upcoming CGL 2016 and Railway recruitment board exam of 18000 vacancies. We will provide you various types of Quizzes for CGL 2016.

Practice General awareness and Current Affairs questions for CGL 2016 and Railway Board Recruitment.

1.The Narmada and Tapati are flowing towards
a) West
b) East
c) North
d) South
Ans- a

2. The rivers Mahanadi, Godavari, Krishna and Cauvery drain into
a) Bay of Bengal
b) Indian Ocean
c) Arabean Sea
d) Black Sea
Ans- a

3. The rivers in the south of the country are
a) Mahanadi and Krishna
b) Godavari
c) Cauvery
d) All the above
Ans- d

4. Which of the following are the west flowing rivers?
a) Narmada and Tapti
b) Sabarmati
c) Mahi
d) All the above
Ans- d

5. Which is the largest among the peninsular rivers?
a)  Godavari
b) Mahanadi
c) Krishna
d) Penna
Ans- a

6. Mahabaleshwar is located in
a) Maharashtra
b) Tamil Nadu
c) Kerala
d) Andhra Pradesh
Ans- a

7. The river Mahanadi rises near
a) Trayambak in Maharastra
b) Bhagirathi
c) Sivalik in Bastar hills
d) Mahabaleswar
Ans- c

8. The river Godavari joins Bay of Bengal near
a) Bhuvaneswar
b) Srikakulam
c) Vishakapatnam
d) Rajamandry
Ans- d

9. Except Narmada and Tapati, all the rivers in peninsular plateau are flowing towards
a)  South
b) East
c) West
d) North
Ans- b

10. Which of the following rivers are called Himalayan rivers?
a) Ganga
b) Indus
c) Brahmaputra
d) All the above
Ans- d



Previous Post
Next Post