SSC Reasoning -Comparison of Ranks Set-2

Dear Readers, practice SSC reasoning quiz for upcoming SSC CGL 2016. 


SSC Reasoning -Comparison of Ranks


 [1] In a row of trees, one tree is fifth from either end of the row. How many trees are there in the row ?
A. 8    
B. 9    
C. 10    
D. 11    
Ans - B

[2] In a queue, Amrita is 10th from the front while Mukul is 25th from behind and Mamta is just in the middle of the two. If there be 50 persons in the queue. What position does Mamta occupy from the front ?
A. 20th    
B. 19th    
C. 18th    
D. 17th    
Ans -  C


[3] Raman ranks sixteenth from the top and forty ninth from the bottom in a class. How many students are there in the class ?
A. 64    
B. 65    
C. 66    
D. Cannot be determined    
E. None of these
Ans - A

[4] Sanjeev ranks seventh from the top and twenty eight from the bottom in a class. How many students are there in the class ?
A. 37    
B. 36    
C. 35    
D. 34    
Ans - D

[5] If Atul finds that he is twelfth from the right in a line of boys and fourth from the left, how many boys should be added to the line such that there are 28 boys in the line ?
A. 12    
B. 13    
C. 14    
D. 20    
E. None of these
Ans - B

[6] Manisha ranked sixteenth from the top and twenty ninth from the bottom among those who passed an examination. Six boys did not participate in the competition and five failed in it. How many boys were there in the class ?
A. 40    
B. 44    
C. 50    
D. 55    
E. 58
Ans - D

[7] Some boys are sitting in a row. P is sitting fourteenth from the left and Q is seventh from the right. If there are four boys between P and Q, how many boys are there in the row ?
A. 25    
B. 23    
C. 21    
D. 19    
E. None of these
Ans - A

[8] Aruna ranks twelfth in a class of forty-six. What will be her rank from the last?
A. 33    
B. 34    
C. 35    
D. 37    
E. None of these
Ans - C

[9] Manoj and Sachin are ranked seventh and eleventh respectively from the top in a class of 31 students. What will be their respective ranks from the bottom in the class ?
A. 20th and 24th    
B. 24th and 20th    
C. 25th and 21st    
D. 26th and 22nd    
E. None of these
Ans - C

[10] Ravi is 7 ranks ahead of Sumit in a class of 39. If Sumit`s rank is seventeenth from the last, what is Ravi`s rank from the start ?
A. 14th    
B. 15th    
C. 16th    
D. 17th
Ans - C

SHARE THIS

Author:

Previous Post
Next Post