Current Affairs Quiz of 11-12 August 2015

1. who will the the new ceo of google ?
Ans- Sundar Pichai

2.Which city became first Indian city to join World Tourism Cities Federation Council ?
Ans- Kochi


3. What is the name of the Scheme  for educational and livelihood needs of minority communities in general and muslims ?
Ans- Nai Manzil

4. Indian Space Research Organisation (ISRO)  has fully commissioned e first indigenous Titanium Sponge Plant at which place ?
Ans- Chavara in Kerala.

5. India’s largest private sector lender Industrial Credit and Investment Corporation of India (ICICI) Bank has launched ‘ICICI Bank Saral-Rural Housing Loan’ Scheme for........?
Ans- Weaker sections of society

6. International Youth Day is observed on____ ?
Ans- 12 August

7. Who has been appointed as the 27th Governor of Himachal Pradesh?
Ans- Acharya Dev Vrat

8. Alphabet Inc is the parental company of which company which launched recently?
Ans- Google

9. Who has been accredited by Green Climate Fund (GCF) as national implementing entity for undertaking climate change related projects in India?
Ans- NABARD

10. Who is the head of selection committee for Arjun Awards 2015 ?
Ans- Justice VK Bali



SHARE THIS

Author:

Previous Post
Next Post