Current Affairs Quiz of 13-14 August 2015

1. Who was appointed as Election Commissioner of India?
Ans- Om Prakash Rawat

2. Which was Scheme acknowledged by Guinness Book of World Records as largest cash transfer program?
Ans- Pratyaksha Hastaantarit Laabh (PAHAL) scheme

3. Which Bank launched the First Multi-Currency Contactless Card service in India?
Ans- Axis Bank

4. Name the founder of Hero Cycle Limited, who passed away recently _____
Ans- Om Prakash Munjal,

5. India, signed MoU for technical cooperation in Railway Sector with which country?
Ans- Slovak Republic

6. Which company has launched its video chat application Livetext in India ?
Ans- Yahoo

7. Prime Minister of Libya who resigned recently?
Ans- Abdullah al-Thani

8. Sania Mirza became second Tennis player won for Rajiv Gandhi Khel Ratna. Who is the first one ?

Ans- Leander Paes

Who has been appointed as the Maharashtra’s Tiger Ambassador?
Ans-Amitabh Bachchan

10. Who has been appointed as the new social ambassador of Coke in India?
Ans-Sourav Ganguly

11. Badminton World Championship 2015 is hedl at which place?
Ans- Indonesia

12. Who has been appointed on the board of markets regulator SEBI?
Ans- Arun P Sathe

13. Central Government has launched a new scheme called “Soft Loan Scheme” for whom ?
Ans- Sugar Mills

14. Who has been appointed as new Chairman of the Gujarat Cooperative Milk Marketing Federation?
Ans- Jethabhai Patel



Previous Post
Next Post