Current Affairs Quiz of 17-18 August 2015

1. State Bank of India (SBI) launched a Mobile wallet application recently. What is the name of App?
Ans- ‘SBI Buddy’

2. Who was  appointed as the Chairman of the Public Enterprises Selection Board (PESB)?
Ans- Ajit Kumar Seth


3. Which Bank  has launched locker facility named Smart Vault?
Ans- ICICI Bank 

4. Which State launched a flagship programme Grama Jyothi across the state?
Ans- Telangana

5. Which State has topped in organ donation in the country?
Ans- Tamil Nadu

6. Who was appointed as Maharashtra’s Tiger ambassador ?
Ans- Sachin Tendulkar (Earlier Mr. Amitabh Bachchan had accepted the request from the government)

7. Name of the Books of President’s wife Suvra Mukherjee who died recently?
Ans- ‘Chokher Aloey’, which is a personal account of her close interaction with the then Prime Minister Indira Gandhi, and ‘Chena Achenai Chin’, a travelogue recounting her visit to China.

8. Who won the Rogers Cup Masters tournament in Montreal, Canada ?
Ans- Andy Murray defeated world number one Novak Djokovic

9. India  signed a Memorandum of Understanding (MoU) to tackle the menace of fake Indian currency notes (FICN) smuggling with which country?
Ans-  Bangladesh

10. Who was bestowed with the 2015 Gujar Mal Modi Award recently?
Ans- Prof. Mustansir Barma (Gujar Mal Modi Award for his commendable contribution in the field of Science and Technology.)

11. Who is the first recipient of Dr. A.P.J. Abdul Kalam Award, instituted by Government of Tamil Nadu in 2015?
Ans- N. Valarmathi ISRO Scientist


SHARE THIS

Author:

Previous Post
Next Post