Current Affairs Quiz of 19-20 August 2015

1. Who was appointed as Chairman and Managing Director of Air India ?
Ans- Ashwani Lohani

2. Forward Markets Commission (FMC) will merge into.... ?

3. Government constituted a three member team to assess the situation over the student protest in Film and Television Institute of India (FTII). Who is the chairman of Committee?
Ans- SM Khan

4.  YouTube tied-up with Whistling Woods International to set up YouTube space at which place ?
Ans- Mumbai

5. Who won the James Tait Black award 2015 for his debut novel In the Light of What We Know ?
Ans- Bangladesh novelist Zia Haider Rahman

6. World Humanitarian Day observed with theme Inspiring the World's Humanity on which date ?
Ans- 19 August

7. Who was conferred with Maharashtra Bhushan Award 2015?
Ans- Eminent Historian writer Babasaheb Purandare

8. Who has been elected as President of International Association of Athletics Federations (IAAF) ?
Ans- Former Olympic champion Sebastian Coe from United Kingdom

9. What is the name of Life Insurance Corporation of India (LIC)  maiden unit linked insurance plan (ULIP) product ?
Ans-  ‘New Endowment Plus’ 

10. Who won their first-ever South Asian Football Federation (SAFF) under-16 title ?
Ans- Bangladesh Under-16 team by beating India

11. What does ‘BBB’ stands for in Banking ?
Ans-Bank Board Bureau (BBB)



Previous Post
Next Post