Current Affairs Quiz of 21-22 August 2015

1. Uber Cabs tied-up with which company to set up WiFi hotspots in each of its cabs ?
Ans- Bharti Airtel 

2. Union government has announced to sell 10 per cent stake in which company ?
Ans- Indian Oil Corporation (IOC)

3. Who was sworn in as the Prime Minister of Sri Lanka ?
Ans- Ranil Wickremesinghe

4. Prime Minister of Greek who announced his resignation recently?
Ans- Alexis Tsipras

5. Book titled MrsMrs Funnybones: She’s Just Like You and a Lot Like Me  authored by.......?
Ans- Twinkle Khanna

6. Who has become the first country in the world to receive funds from United Nations for its fast growing Solar Home Systems ?
Ans- Bangladesh

7. Which airport has become the first airport in the world to fully operate on solar power ?
Ans- Cochin International Airport Ltd (CIAL) of Kerala

8. Which State has launched Rajiv Gandhi Illuminating Scheme for Hill Town Advancement (RISHTA) project, which is an efficient smart LED based street lighting project?
Ans- Himachal Pradesh

9. 15th World Athletics Championship is hosted at which place ?
Ans-  Beijing

10. Who is the author of the book- “Making India Awesome”?
Ans-  Chetan Bhagat

11. Who has been appointed as the advisor to Jammu and Kashmir CM Mufti Mohammad Sayeed?
Ans-  Amitabh Mattoo

12. What is the name of the NASA spacecraft which has found the presence of neon gas in Moon’s atmosphere?
Ans- LADEE (Lunar Atmosphere and Dust Environment Explorer)

13. Who is the first Indian Woman to play in English league football?
Ans-  Aditi Chauhan

14. National Senior Citizen Day is observed on ......?
Ans-    21st August 2015



Previous Post
Next Post