Current Affairs Quiz of 25-26 August 2015

1. Who has been appointed as the Chairman of India’s Oscar jury ?
Ans- Veteran actor and director Amol Palekar

2. Who was sworn-in as the new Lokayukta of Maharashtra ?
Ans- Justice Madanlal Laxmandas Tahaliyani

3. Who was appointed as the full-time federal judge of California court by President Barack Obama /
Ans- Indian-American Vince Chhabria

4. Flipkart has launched an, in-app chat service called .....?

5. Who was appointed as Director General of the Council of Scientific and Industrial Research (CSIR) ?
Ans- Girish Sahni

6. Union Government launcheswhich scheme  to provide healthcare facilities in rural areas  in collaboration with Apollo Hospitals ?
Ans- ‘Sehat’

7. Which Bank has Launched country’s first ‘mortgage guarantee’ backed home loans ?
Ans- ICICI Bank

8. Who has been re-appointed as the MD & CEO of YES Bank?
Ans-  Rana Kapoor

9. Which Srilankan Cricketer has retired from the International Cricket recently?
Ans- Kumara Sangakara

10. Who was awarded DhyanChand award for Hockey ?
Ans- Romeo James



Previous Post
Next Post