Current Affairs Quiz of 27- 28 August 2015

1. Which women’s safety app has been launched by Indian Railways, recently? 
Ans- R-Mitra

2. Ghirmay Ghebreslassie who became the first teenager to won the 2015 World Championships in Athletics in Beijing, China belongs to which country ?

3. Who was  re-appointed Non-Executive Chairman of National payments  Corporation of India (NPCI) ?
Ans- Balachandran M

4. Who has been chosen for the inaugural Sunhak Peace Prize ?
Ans- agricultural scientist Dr Modadugu Vijay Gupta 

5. Who become the first state to implement the NFSA(National Food Security Act) in entire north-eastern region ?
Ans- Tripura

6. . Which country will host the World’s First International Controlled Bank of low-enriched Uranium? 

7. Call To Action Summit 2015 on ending preventable child and maternal deaths held at which place ?
Ans- New Delhi

8. Who was named UEFA Best Player in Europe ?
Ans- Lionel Messi

9. Who was appointed as Goodwill Ambassador of UNICEF ?
Ans- Novak Djokovic

10. Who was elected as the president of the Association of Indian Statisticians and scorers of India (ACSSI)?
Ans- Former India captain Dilip Vengsarkar

11. Who was conferred with the 2015 Stockholm Water Prize ?
Ans- Rajendra Singh- The Waterman of India 

12. ISRO has successfully launched communication GSAT-6 satellite by using which rocket vehicle, recently? 
Ans- GSLV-D6

13. Who has became the first Indian crew to won the ‘World of Dance’ championship in Los Angeles, recently?
Ans-Desi Hoppers (The group of seven young dancers led by Shantanu Maheshwari, Macedon Dmello and Nimit Kotian won tittle at Los Angeles)



Previous Post
Next Post