Current Affairs Quiz of 29-31 August 2015

1. Who was sworn in as first female Prime Minister of Greece?
Ans- Vassiliki Thanou

2. India has gifted its former Indian Coast Guard (ICG) Ship Varaha to which country ?
Ans- Sri Lanka


3. Which Public Sector Bank has launched IndPay ?
Ans- Indian Bank

4. Who was appointed as the Union Home secretary ?
Ans-Rajiv Mehrishi

5. National Sports Day Celebrated on which Day?
Ans- 29th August

6. Union Government launches which scheme for online release of new LPG connections ?
Ans- SAHAJ

7. The 6th Joint Military Training Exercise “Ekuverin-VI” will be held between which of the countries?
Ans- India and Maldives

8. India recently lose case related with solar energy in WTO against which country ?
Ans-USA

9.  ‘Housing for All’ scheme' launched by which Ministry?
Ans-Ministry of Housing & Urban Poverty Alleviation

10. Which country has been officially declared as maternal and neonatal tetanus free country by World Health Organisation (WHO) ?
Ans- India



SHARE THIS

Author:

Previous Post
Next Post