Current Affairs Quiz of 3-4 August 2015

1. Which company has acquired financial solutions firm YTS Solutions ?
Ans- Bharti Airtel

2. Which company has  bagged Tourism Ministry’s ‘Incredible India’ advertising campaign ?
Ans- Global advertising agency McCann


3. Who was appointed as Director of the Enforcement Directorate (ED) ?
Ans-  Rajan S Katoch 

4. Who was  chosen for the Uttar Pradesh's highest literary award Bharat Bharti for the year 2014 ?
Ans- Hindi litterateur Kashinath Singh

5. International Olympic Committee (IOC) has recently recognised   new sports as an Olympic sport. what is the name of that sports ?
Ans- ‘Frisbee’

6. Who has won bronze medal in women’s vault event at the 6th Senior ART Gymnastics Asian Championships held in Hiroshima, Japan ?
Ans- Indian gymnast Dipa Karmakar

7. Who won the prestigious  Victorian Open squash competition ?
Ans- Joshna Chinappa

8. Who  will host second edition meeting of Forum for India-Pacific Islands Cooperation (FIPIC) ?
Ans- India on 21 August 2015 in Jaipur, Rajasthan

9. Who was formally conferred Associate Membership status by European  Organisation for Nuclear Research (also known as CERN) ?
Ans- Pakistan

10. World Archery Championship held at which place ?
Ans- Copenhagen, Denmark

11. Who is the chairman of HSBC India ?
Ans- Naina Lal Kidwai

12. Who became the first Indian Golfer to win a Gold medal at the Special Olympics World Games in Los Angeles?
Ans- Master Ranveer Singh Saini (14 year old)

13. To commemorate the International Day of Yoga, the Reserve Bank of India (RBI) recently announced to issue coins of which denominations?
Ans- Rs. 10



SHARE THIS

Author:

Previous Post
Next Post