Current Affairs Quiz of 9-10 August 2015

1. Which city has topped the Swachh Bharat rankings ?
Ans- Mysore in Karnataka

2. Who won Ashes 2015 ?
Ans- England by beating Australia


3. Which  country retains as the World’s Largest Exporter of Beef?
Ans- India

4. Who was  awarded with the Germany's highest civilian honour Cross of Order of the Merit ?
Ans- Raghavendra Gadagkar

5. Who was conferred with PATWA 2015 award ?
Ans- Goa Tourism Minister Dilip Parulekar  Pacific Area Travel Writers Association (PATWA) Award

6. Kayyara Kinhanna Rai died recently. Who is he ?
Ans- Eminent Kannada poet and freedom fighter

7. Which cricketer of Australia announced his retirement recently?
Ans- Australia captain Michael Clarke

8. Who has topped the People Talking About That (PTAT) ranking for Facebook pages under government category ?
Ans- Indian Army's Facebook page

9. World Bio-Fuel Day was observed on ........?
Ans- 10 August 

10. International Day of the World's Indigenous Peoples was observed on which date ?

Ans- 9 August 2015



SHARE THIS

Author:

Previous Post
Next Post