Quiz on Census

1. Which is most Populous State in India according to Census 2011?
Ans- Uttar Pradesh(199.5 million)

2. Population Growth Rate according to census 2011?
Ans- 17.64
Males- 17.19

Females-18.12


3.  Population Density as per census 2011?
Ans-382

4. What is Sex ratio as per Census 2011?
Ans- 940(Females per 1000 males)

5. Total Population according to census 2011?
Ans- 121 Crore

6. Highest populous Union Territory?
Ans- Delhi

7. Literacy Rate in India as per Census 2011?
Ans-74.04%

8. Least populous state in India as per census 2011?
Ans- Shikkim

9. Least populous Union Territory in India as per census 2011?
Ans-  Lakshadweep
10. Highest Density in Union territory as per census 2011?
Ans- Delhi (11297)
11.  Lowest Density in State?
Ans- Arunachal Pradesh (17) 
12.  Highest sex ratio in state as per census 2011?
Ans- kerala
13. Lowest sex ratio in union Territory  as per census 2011?
Ans -Daman & Diu 
14. Highest Literacy Rate in state as per Census 2011?
Ans- Kerala(93.11%)
15. Lowest Literacy Rate in state as per census 2011?
 Ans- Bihar -  63.82%.
16. Rural Population in India according to 2011 census?
Ans- 833.5 million 

17. Which state has lowest rural population according to census 2011?
Ans- Shikkim
18. Who is the 2011 Census Commissioner of India?
Ans- C. Chandramouli

19. Which state has lowest sex ratio?

Ans- Haryana

20. Which Union territory has highest sex ratio?
Ans- Pondicherry

21. 2011 census is .......... census of india?
Ans- 15

22.  Urban Population in India according to 2011 census?
Ans- 377.1 million



 

SHARE THIS

Author:

Previous Post
Next Post
Neetu Vilotiar
9 September 2014 at 14:22

thanks

Reply
avatar