Banking & Finance Quiz - Based on recent news

1. Forward Markets Commission (FMC) will merger with......?
Ans-Securities Exchange Board of India (SEBI)

2. ICICI Lombard General Insurance has signed a Joint Venture with which bank for bancassurance?
Ans- Catholic Syrian Bank

3. China signed 3.2 billion yuan ($500 million) currency swap deal with which country ?
Ans- Tajikistan

4. Which banks has been declared by Reserve Bank of India (RBI) as Domestic Systemically Important Banks (D- SIBs)?
Ans- ICICI and SBI

5. Union Cabinet has recently allowed ____per cent foreign direct investment (FDI) under the automatic route for white label ATM?

6.  India’s first mobile app for account opening launched by which bank ?
Ans- FedBook Selfie by Federal Bank

7. Who topped list of most powerful women in Asia-Pacific prepared by the global magazine Fortune ?
Ans- Chanda Kochhar

8. SBI Card announced a strategic partnership with 7 of India's biggest e-commerce players for its newest offering of first-ever credit card that is focused on online shopping across diverse categories. What is the name of card ?
Ans- SimplyCLICK SBI Card

9. Reserve Bank of India (RBI) has inked a Memorandum of Understanding (MoU) with the........  on Supervisory Cooperation and Exchange of Supervisory Information ?
Ans- Nepal Rastra Bank (NRB) 

10. Which bank recently launched "LIME", the country’s first mobile app that offers Wallet, Shopping, Payments & Banking?
Ans- Axis Bank



Previous Post
Next Post