Computer Quiz

1. The hardware device commonly referred to as the brain of the computer is the ..........?
1. RAM chip
2. Data input
3. CPU
4. Secondary storage
Ans- 3


2. When the computer is working on given instructions, it is called .......?
1. output
2. storage
3. processing
4. input
Ans- 3

3. An input device that is used widely in supermarkets is ..........?
1. keyboard
2. Mouse
3. Trackball
4. Bar code reader
Ans-4

4. Java is an example of a .........?
1. machine language
2. assembly language
3. High level language
4. fouth generation language
Ans- 3

5. A byte is a collection of ..........?
1. four bits
2. six bits
3. Eight bits
4. Ten bits
Ans- 3

6. CD-ROM is an example of .........?
1. Input device
2. Output device
3. Both input & output device
4. Pointing device
Ans- 3

7. Computers gather data, which means that they allow users to....... data?
1. present
2. input
3. output
4. display
Ans- 2

8. The components that process data are located in the .........?
1. input devices
2. output devices
3. system unit
4. storage component
Ans- 3

9. .......... is a cross between human language and a programming language?
1. Pseudocode
2. Java
3. The Java Virtual Machine
4. The compiler
Ans- 1

10. Volatility is a property of ........?
1. computer networks
2. ROM
3. RAM
4. software
Ans-  3


SHARE THIS

Author:

Previous Post
Next Post