Computer Quiz for IBPS CWE-VI

1. ……….is the process of dividing the disk into tracks and sectors.
(1) Tracking
(2) Formatting
(3) Crashing
(4) Allotting
(5) None of these
Ans-2
2. What is the permanent memory built into your computer called ?
(1) RAM
(2) Floppy
(3) CPU
(4) CO-ROM
(5) ROM
Ans-5

3. Which computer memory is used for storing programs and data currently being processed by the CPU ?
(1) Mass memory
(2) Internal memory
(3) Non-volatile memory
(4) PROM
(5) None of these
Ans-2

4. Changing an existing document is called _____ the document.
1) Creating
2) Editing
3) Modifying
4) Adjusting
5) None of these
Ans-2

5. What is backup?
1) Adding more components to your network
2) Protecting data by copying it from the original source to a different destination
3) Filtering old data from the new data
4) Accessing data on tape
5) None of these
Ans-2

6. What is a popular program for creating documents that can be read on both a PC and a Macintosh computer?
(1) Microsoft Word
(2) Adobe In Design
(3) Adobe Acrobat
(4) QuarkXPress
(5) None of these
Ans-3

7. An image on a computer screen is made up of a matrix of what?
(1) Byte
(2) Pixels
(3) Bit
(4) Palette
(5) None of these
Ans-2

8. What does dots per inch (DPI) measure?
(1) number of bits it takes to represent each color
(2) density of the pixels on a computer screen
(3) the density of bits on a disk
(4) density of graphic files stored on a hard disk
(5) None of these
Ans-2

9. What type of software creates a smaller file that is faster to transfer over the Internet?
(1) MPEG
(2) Unzipped
(3) Fragmentation
(4) Compression
(5) None of these
Ans-4

10. A unit of computer information that contains data as well as all the procedures or operations is called:
(1) A method.
(2) Encapsulation.
(3) An object.
(4) An OOP
(5) None of these
Ans-3


SHARE THIS

Author:

Previous Post
Next Post