Computer Quiz

1. What term is used to describe software that monitors your online computer activities?
(1) Snooper ware
(2) Spyware
(3) Tracker ware
(4) Travel ware
(5) None of these
Ans-2

2. Which of the following is a memory management technique that makes the random access memory appear larger
than it is?
(1) Byte mapping
(2) Preemptive multitasking
(3) Read-only memory
(4) Virtual memory
(5) None of these
Ans-4

3. An example of a wireless medium that sends data through the air or space is:
(1) Fiber-optic cable.
(2) Coaxial cable.
(3) Twisted pair.
(4) Microwaves.
(5) None of these
Ans-4

4. To reverse the effect of your last action in word ------------
(1) Use the cut command
(2) Use the Undo command
(3) Press the delete key
(4) Use the Redo command
(5) None of these
Ans- 2

5. Several views are available in MS Front Page. Which one of the following is NOT a valid view ?
(1) Design View
(2) Folders View
(3) Navigation View
(4) Web Server View
(5) None of these
Ans- 4

6. One of the components of central processing unit (CPU) of the computer that performs mathematical and logical
operations is ...
(1) ALU (arithmetic logical unit)
(2) Address register
(3) Analog
(4) All of the above
(5) None of these
Ans- 1

7......... is the key we use to run the selected command.
(1) SHIFT
(2) TAB
(3) ENTER
(4) CTRL
(5) None of these
Ans- 3

8. To name a constant, you use the _____________dialog box.
(1) Create names
(2) Define name
(3) Paste name
(4) Format cells
(5) None of the Above
Ans-2

9. A function inside another function is called a ….. Function.
(1) Nested
(2) Round
(3) Sum
(4) Text
(5) None of the above
Ans-1

10. Selects the entire Row press-------
(1) Shift + Space
(2) Shift + ctrl
(3) Shift + alt
(4) Space + enter
(5) None of these
Ans- 1


SHARE THIS

Author:

Previous Post
Next Post