Current Affairs Quiz of 1-2 September 2015

1. Who will host XXII Commonwealth Games in 2022 ?
Ans- Durban South African city

2. Who won UNESCO's Award of Excellence 2015 for conserving Sree Vadakkunnathan Temple ?
Ans- India

3. The Law Commission of India  submitted its report on the Death penalty to the Union Government. Who is Chairman of Law commission ?
Ans- Justice (retd) AP Shah

4.  Who took charge as the Chairman of the National Highways Authority of India (NHAI) ?
Ans- Raghav Chandra

5. Which Government wins award for achievement in rooftop solar power output?
Ans- Punjab

6. The digital version of which   scripture has been launched by Prime Minister Mr. Narendra Modi recently?
Ans-Ramcharitmanas

7. Who took charge as NTPC interim CMD ?
Ans- A K Jha

8. Who takes charge as Financial Services Secretary  in the Finance Ministry ?
Ans- Anjali Chib Duggal

9. What is the name of the project started by NASA and US Agency for International Development (USAID) for environmental monitoring in Southeast Asia region?
Ans- SERVIR-Mekong

10. NCMC stands for ______?
Ans- National Common Mobility Card

11. Which mountain in North America has been renamed as Denail?
Ans- McKinley




SHARE THIS

Author:

Previous Post
Next Post