Current Affairs Quiz of 11-12 September

1. Rajasthan first state to submit Annual Action Plan under Atal Mission (AMRUT). AMRUT,s full form
Ans- Atal Mission for Rejuvenation and Urban Transformation 

2. Who won mixed doubles title of US Open 2015 ?
Ans- Martina Hingis and Leander Paes

3. Who has been conferred with Silver Medal of Royal Aeronautical Society (RAeS), London ?
Ans- G Satheesh Reddy

4. Who topped the Fortune’s list of 50 Most Powerful Women in Business?
Ans- General Motors CEO Mary Barra (Indra Nooyi 2nd powerful women)

5. Who is the Prime Minister of Singapore ?
Ans- Lee Hsien Loong

6. India’s first mobile app for account opening launched by which bank ?
Ans- FedBook Selfie by Federal Bank

7. Who became the co-owner of the UAE Royals led by tennis ace Roger Federer ?
Ans- Virat Kohli

8. Who was Sworn-in as First Female Postmaster of Sacramento ?
Ans- Indian-American Jagdeep Grewal

9. World First Aid Day is observed on which day every year ?
Ans- 2nd Saturday of September

10. Who is the author of the book- “Feminist and Orientalist Perpectives- A Study of Lady Mary Montagu’s Turkish Embassy Letters”?
Ans- Dr. Farha Hiba Parvez

11. Who has been elected as the head of Britain’s Labour Party?
Ans- Jeremy Corbyn

12. Union Cabinet gives nod to Constitution  of ........Law Commission of India (LCI) for the period of 3 years from 1st September 2015 to August 2018?
Ans- 21st



Previous Post
Next Post