Current Affairs Quiz of 17-18 September 2015

1. The International Day of Democracy was observed on 15 September 2015 with the theme
Ans- Space for Civil Society.

2. For which novel Sunjeev Sahota has been short-listed for the prestigious 2015 Man Booker Prize for Fiction ?
Ans- The Year of the Runaways

3. Which City of China was chosen to host 2022 Asian Games.?
Ans- Hangzhou City

4. Union Government  launched the Pradhan Mantri Khanij Kshetra Kalyan Yojana (PMKKKY) for the welfare of people affected by ___
Ans-  Mining related operations

5. Reserve Bank of India  has granted in principle approval to ___ entities to set up small finance banks
Ans- Ten

6. Which country's constituent Assembly has recently approved a new constitution ?
Ans-  Nepal

7. Aqeela Asifi  who has recently won the 2015 United Nations High Commissioner for Refugees (UNHCR) Nansen Refugee Award belongs to which country____
Ans- Afghanistan

8. Union Cabinet has recently approved ____ days employment per household under MGNREGA in the drought hit areas of the country?
Ans- 150

9. 21st International Day for the Preservation of the Ozone Layer was observed across the world on ___
Ans- 16 September 2015

10. Which bank recently launched "LIME", the country’s first mobile app that offers Wallet, Shopping, Payments & Banking?
Ans- Axis Bank


SHARE THIS

Author:

Previous Post
Next Post