Current Affairs Quiz of 19-20 September 2015

1. Who defeats India in Davis Cup World Group Play-off ?
Ans- Czech Republic

2. Who has been invited to the United Nations’ High Level Advisory Group on Sustainable Transport (HLAG-ST) ?
Ans- Metro Man Elattuvalapil Sreedharan

3. What is the Full Form of IPDS ?
Ans- Integrated Power Development Scheme

4. Who has won silver medal in 2015 Korea Open Badminton Tournament?
Ans- Ajay Jayaram

5. How much fund has been allotted for the National Integrated Power Development Scheme?
Ans- Rs. 45,000-crore (strengthen distribution networks and ensure 24X7 power supply to all by 2022)

6. Who was the president of  Board of Control for Cricket in India (BCCI)  who passed away recently ?
Ans- Jagmohan Dalmiya 

7. Which country adopted its first democratically-framed constitution with the promulgation of the charter by the president Ram Baran Yadav ?
Ans- Nepal

8. India have inked two key Memoranda of Understanding (MoUs) on Air services and Quick Impact Projects under the Mekong-Ganga Cooperation (MGC) programme to strengthen bilateral ties with which country ?
Ans- Laos

9. What is the capital of Burkina Faso ?
Ans- Ouagadougou

10. Who has bagged the Best Airport Award (under class X cities category) for 2013-14 ?
Ans- Delhi’s Indira Gandhi International Airport (IGIA)



Previous Post
Next Post