Current Affairs Quiz of 3-4 September 2015

1. Forward Markets Commission (FMC) will merger with......?
Ans-Securities Exchange Board of India (SEBI)

2. Edelweiss Financial Services Ltd appointed whom as its brand ambassador ?
Ans-Badminton player Saina Nehwal


3. Who announced his resignation as head coach of Sri Lanka cricket team ?
Ans- Marvan Atapattu

4. Who bagged the Skoch Order-of-Merit national award for implementation of six e-Governance and IT initiatives in the state?
Ans- Haryana

5. Which Indian company buys 15% stake in Russia’s 2nd-largest oil field from Rosneft ?
Ans- ONGC Videsh Ltd (OVL) the overseas investment arm of ONGC

6. Disaster Mitigation conference of member counties of South Asian Association on Regional Cooperation (SAARC) held at which place ?
Ans-New Delhi 

7. Which Non-Governmental Organizations (NGOs) registration has been cancelled by the Indian Government?
Ans- Greenpeace

8. ICICI Lombard General Insurance has signed a Joint Venture with which bank for bancassurance?
Ans- Catholic Syrian Bank

9. What is the venue of meeting of G20 Finance Minister and Central Bank Governors ?
Ans- Ankara capital of Turkey

10. Who was selected for 2014 National Humanities Medal?
Ans- Jhumpa Lahiri



SHARE THIS

Author:

Previous Post
Next Post