English Quiz

Direction: Pick out the most appropriate part to complete the given sentences.

1. The diary is ……………………..on the table…………………..the fire place.
(a) Laying, near
(b) Lying, by
(c) Kept, along
(d) Put, in
(e) Laid, by

2. They continued to move…………………….. ………………….the snow.
(a) Up, inspite
(b) On, despite
(c) Down, above
(d) On, inspite
(e) Along, below

3. A wise parent will ………………………his children…………………read good books.
(a) Want, and
(b) Persuade, against
(c) Want, who
(d) Dissuade, to
(e) Persuade, to

4. ……………………………..the quality of wood the table is not……………………….
(a) Pending, good
(b) For, good
(c) By, bad
(d) Considering, expensive
(e) For, previous

5. One may find, even in democracy, that some live like kings in…………………..and some live paupers in……………………………….
(a) Palaces, huts
(b) Homes, houses
(c) Places, shelters
(d) Hotels, slum
(e) Huts, palaces

6. You should never impose……………….your servants too…………………works.
(a) On, little
(b) Upon, much
(c) Upon, little
(d) For, much
(e) Against. Less

7. Had he worked…………………………..he………………….have passed.
(a) Harder, should
(b) Harder, could
(c) Hard, would
(d) Hardly, could
(e) Regularly, must

8. I leaned ……………………..the tree and ……………………to the wireless.
(a) Against, listened
(b) by, went
(c) on, heard
(d) against, sent
(e) towards, went

9. There…………………….a strong……………….last night.
(a) Was, air
(b) Blew, air
(c) Was, breeze
(d) Blew, wind
(e) Rained, rain

10. Birds usually blind their ………………………….the trees.
(a) Nests, in
(b) Nests, on
(c) Homes, on
(d) Shelters, near
(e) Build, from

Answers
1. (b)
2. (b)
3. (e)
4. (d)
5. (a)
6. (b)
7. (c)
8. (a)
9. (d)
10. (a)

SHARE THIS

Author:

Previous Post
Next Post