Computer Quiz- IBPS Mains

1. Which among the following is responsible for allocating IP addresses and managing the domain name system.?
[A]Domain name warehousing
[B]Internet Corporation For Assigned Names and Numbers
[C]Internet Assigned Numbers Authority
[D]None of these


2. The performance of a hard drive or other storage device , meaning how long it takes to locate a file is called ?
[A]Response Time
[B]Access Time
[C]Quick Time
[D]None of these

 3. Alerts are mostly appear in ______?
[A]Check Box
[B]Combo Box
[C]Dialog Box
[D]None of these

4. Which of the following was used in first generation computers?
[A]Machine Language
[B]High Language
[C]Assembly Language
[D]None of these

 5. A unit of data storage that equals 2 to the 70th power is called?
[A]Zebibyte
[B]Yottabite
[C]Yobibite
[D]None of these

 6. What is used in most programs that is a part of a program and guides the user through certain steps?
[A] Software
[B]Wizard
[C]Wiki
[D]None of these

 7. A generic name for Intel processors released after the original 8086 processor is ______ ? [A]Pentium
[B]x86
[C]Pentium 286
[D]None of these

8. A network that is connected to the Internet, but uses encryption to scramble all the data sent through the Internet is called ?
[A]My network
[B]Virtual private Network
[C]Social Network
[D]None of these

 9. V-RAM is used for access of the following ?
[A]Video & Graphics
[B]Text & Images
[C]programs
[D]None of these

10. Structured Query Language (SQL) is used in the following ?
[A]Create Databases
[B]Create & Modify Databases
[C]Create, Modify & Query Databases
[D]None of these


Answers
1. B
2. B
3.C
4. A
5.A
6. B
7.B
8.B
9. A
10. C



SHARE THIS

Author:

Previous Post
Next Post