Computer Quiz for SIDBI and Syndicate Manipal PO

Dear Readers, we are presenting Computer Quiz for upcoming Bank Exams. Computer section play important role in scoring.

Try to solve these computer questions. If any doubt ask in comment section. We will provide more questions in upcoming posts.

1. Which of the following is a part of the Central Processing Unit?
a. Printer
b. Key board
c. Mouse
d. Arithmetic & Logic unit
e. None

2. Which of the following printer cannot print graphics?
a. Ink-jet
b. Daisy Wheel
c. Laser
d. Dot-matrix
e. None

3. Memory which forgets everything when you switch off the power is known as
a. Corrupted
b. Volatile
c. Non-Volatile
d. Non-Corrupted
e. None

4. The linking of computers with a communication system is called
a. Networking
b. Pairing
c. Interlocking
d. Assembling
e. Sharing

5. Which of the following refers to a small, single-site network?
a. LAN
b. DSL
c. RAM
d. USB
e. CPU

6. Microsoft Office is
a. Shareware
b.Public domain software
c. Open-source software
d. A vertical market application
e. An application suite

7. Computer connected to a LAN (Local Area Network) can ______.
a. run faster
b. go on line
c. share information and /or share peripheral equipment
d. E-mail
e. None

8. A fault in a computer program which prevents it from working correctly is known as __________.
a. Boot
b. Bug
c. Biff
d. Strap
e. None

9. A self replicating program, similar to a virus which was taken from a 1970s science fiction novel by John Bruner entitled the Shockwave Rider is
a. Bug
b. Vice
c. Lice
d. Worm
e. None

10. A _______ is a bi-stable electronic circuit that has two stable states.
a. Multivibrator
b. Flip-flop
c. Logic gates
d. laten
e. None

1. d
2. b
3. b
4. a
5. a
6. e
7. c
8. b
9. d
10. b



Previous Post
Next Post