Computer Quiz

1. An input device that converts data punched into paper lape into a binary format is
A. Page reader
B. Paper tape punch
C. Paper tape reader
D. Card punch
E. None of the above


2. A computer will function only if it
A. has a control unit
B. is given input data
C. has a program in its memory
D. has software package
E. None of the above

3. A memory in which the information is stored last is on top & is retrieved first is known as
A. PROM
B. Buffer
C. Stack
D. RAM
E. None of the above

4. Regarding a VDU, which statement is more correct?
A. It is an output device
B. It is an input device
C. It is a peripheral device
D. It is a hardware item
E. None of the above

5. Plotter accuracy is measured in terms of repeatability and
A. buffer size
B. resolution
C. vertical dimension
D. intelligence
E. None of the above

6.The first mechanical computer designed by Charles Babbage was called
A. Abacus
B. Analytical Engine
C. Calculator
D. Processor
E. None of these

7.Which of the following is the most powerful type of computer?
A. Super–micro
B. Super conductor
C. Super computer
D. Megaframe
E. None of these

8.Which gate is a single integrated circuit?
A. Gate
B. Mother Board
C. Chip
D. CPU
E. None of these

9. C is
A. A third generation high level language
B. A machine language
C. An assembly language
D. All of the above
E. None of these

10.Web pages are written using
A. FTP
B. HTTP
C. HTML
D. URL
E. None of these

Answers
1.C
2.C
3.C
4.C
5.B
6. B
7. C
8. A
9. A
10. C


SHARE THIS

Author:

Previous Post
Next Post