Current Affairs Quiz of 1-2 October 2015

1.  India will host G20 summit in ......... ?
Ans- 2018 (2016 to China and in 2017 Germany)

2. Recently, which country has been severely affected by Super typhoon Dujuan?
Ans- China

3. Which country has been ranked number one in the recently launched ICC women’s team ranking?

4. Who won the Lata Mangeshkar Award for Lifetime Achievement?
Ans-Prabhakar Jog

5. Which country / territory flag was raised at United Nations for the first time in october?
Ans- Palestine

6. Who has been honoured by UK city of Coventry for his contributions to the West Midlands region of central England ?
Ans- Ratan Tata

7. The International Day of Older Persons (IDOP) was  observed across the world with the theme Sustainability and Age Inclusiveness in the Urban Environment ?
Ans- 1 October 2015

8. Which country has launched 20th new generation satellite into space as part of its domestic BeiDou Navigation System (BDS) ?
Ans- China

9. World Vegetarian Day was observed on........?
Ans- 1 October 2015

10. What is the Full form of FATCA?
Ans- foreign account tax compliance act



Previous Post
Next Post