Current Affairs Quiz of 15-16 October 2015

1. Reserve Bank of India (RBI) has established Financial Inclusion Fund (FIF)of how much fund expanding reach of banking services ?
Ans-  Rs. 2000 crore 

2. Who was selected for 2015 Harvard Humanitarian of the Year Award ?
Ans-Kailash Satyarthi

3. Which countries have started 2015 Malabar Naval Exercise of the eastern coast in Bay of Bengal and India Ocean ?
Ans-India, United States and Japan navies

4. The country’s prestigious DRDO Missile Complex in Hyderabad was  renamed as........?
Ans- Dr APJ Abdul Kalam Missile Complex

5. Which company has tied-up with Facebook to sell its affordable homes online ?
Ans- Real estate developer Tata Housing

6.Who became the first European country to sign the MoU on establishment of Nalanda University ?

7. Zaheer Khan who retires recently is related with which sports ?

8. The UN General Assembly has elected ........ to serve as non-permanent members on the Security Council for two-year terms beginning January 1 next year ?
Ans- Egypt, Japan, Senegal, Ukraine and Uruguay

9. World Food Day (WFD) was observed across the world on .........?
Ans- 16 October 2015

10.Who receives honorary doctorate from Edinburgh University ?
Ans-Bollywood superstar Shah Rukh Khan



Previous Post
Next Post