Current Affairs Quiz of 19-20 October

1. The World Statistics Day was observed across the world on .......?
Ans- 20 October 2015

2. North Atlantic Treaty Organization (NATO) has launched Trident Juncture Military Exercise at which place ?
Ans- Italy

3. Which State launched approved Swadhar Greh scheme, which will assure economic and social security to women in distress ?
Ans- Haryana 

4. Which movie has won prestigious Best Short Film Award at the 2015 London Film Festival (LFF) ?
Ans- Indian short film, An Old Dog’s Diary

5. WHo has won the prestigious 2015 Denmark Open Badminton Title in the women’s single ?
Ans- China’s Xuerui Li by defeating  P V Sindhu of India

6. Who has won the 2015 Sultan of Johor Cup under-21 field hockey tournament ?
Ans- Great Britain by defeating defending champions India

7. Smita Patil: A Brief Incandescence was written by.........?
Ans- Maithili Rao

8. Which bank has launched the Chillr mobile app in partnership with Chillr?
Ans- Bank of Baroda

9. Typhoon Koppu has affected which country ?
Ans- Philippines

10. Which state has launched the “My Ganga, My Dolphin-2015” campaign?
Ans-Uttar Pradesh



Previous Post
Next Post