Current Affairs Quiz of 21-22 October 2015

1. Britain has signed a landmark nuclear deal with which country to build the United Kingdom’s first nuclear power plant ?
Ans-  China

2. Indian Police Foundation (IPF) and Indian Police Institute (IPI) located in which place ?
Ans- New Delhi

3. Book Titled Dreaming Big- My Journey to Connect India authored by .......?
Ans- Sam Pitroda

4. Who has been appointed as Chief Marketing Officer (CMO) of  Flipkart ?
Ans-Samardeep Subandh

5. Who has been selected as Delhi’s new Lokayukta ?
Ans- Former Delhi High Court judge Reva Khetrapal 

6.India signed Mutual Legal Assistance Treaty (MLAT) in Criminal Matters with which country ?
Ans- Maldives

7. Global Iodine Deficiency Disorders Prevention Day observed on  .........?
Ans- 21 October 2015

8. Who has been appointed as the first male member of the National Commission for Women (NCW) ?
Ans-Alok Rawat

9. Amaravati has been declared as the new capital of Andhra Pradesh  located on the banks of which river ?
Ans- River Krishna

10. Who has been appointed as the Brand Ambassador of the tyre manufacturing company MRF Limited?
Ans- AB De Villiers



Previous Post
Next Post