Current Affairs Quiz of 27-28 October 2015

1. Who was  elected as the President of Nepal. She is the first women president of Nepal ?
Ans- Bidhya Devi Bhandari

2. India has been placed at which place among the 189 countries in the recently released World Bank’s 2016 rankings of Ease of Doing Business Report ?
Ans- 130th position (Singapore topped the list)

3. Who has been appointed as the chairman of the Inter-Governmental Negotiations (IGN) of UN Security Council Reforms?
Ans-Sylvie Lucas

4. What is the name of Indian Navy and Sri Lankan Navy Joint Naval Exercise held at Trincomalee, Sri Lanka ?

5. who is the head of new panel set up to simplify Income-Tax Act ?
Ans- Justice RV Easwar

6. What is the full form of HRIDAY ?
Ans- Heritage City Development and Augmentation Yojana 

7.Who was elected as New President in Guatemala ?
Ans- Former comedian, Jimmy Morales

8. What was the name of Commission which submitted its report on illegal migrants from Bangladesh into Assam ?
Ans- Upamanyu Hazarika

9. WHo released a report entitled Inequality, Uprisings, and Conflict in the Arab World as part of the Middle East and North Africa Region (MENA) Economic Monitor series ?
Ans- World Bank 

10. WHich Film was awarded with BNL People’s Choice Award at the 10th Rome Film Festival held in Rome, Italy?
Ans-Director Pan Nalin’s film, Angry Indian Goddesses

11. Which country has successfully launched Tianhui-1C, a third mapping satellite of the Tianhui-1 series ?
Ans- China



Previous Post
Next Post