Current Affairs Quiz of 29-31 October 2015

1. Who was selected for New York Global Leaders Dialogue Humanitarian Award ?
Ans- Sociologist and founder of Sulabh International Bindeshwar Pathak

2. Who was  appointed as Chairman of Central Board of Excise and Customs (CBEC) ?
Ans- Najib Shah

3. The World Bank hasprojected its growth forecast for India for 2015-16 at .........?
Ans- 7.5 per cent 

4. Who was appointed as SBI Managing Director ?
Ans- P K Gupta

5.Which company partnered major insurance companies to offer online premium payments ?
Ans- Paytm

6. Who was awarded 2015 Sakharov Prize for Freedom of Thought ?
Ans- Saudi blogger Raif Badawi

7. Who has won the 2015 Tanzanian Presidential election ?
Ans- John Pombe Magufuli

8. What is the name of China’s first lunar rover who sets record for longest stay on Moon ?
Ans- Yutu

9. Who was  elected as the 54th speaker of the US House of Representatives?
Ans- Republican Paul Ryan

10. Who was  nominated as a Director to the Central Board of Directors of the Reserve Bank of India (RBI) ?
Ans- Economic Affairs Secretary Shaktikanta Das

11. The National Unity Day was observed across India on.......?
Ans- 31 October 2015 to commemorate the birthday of Sardar Vallabhai Patel

12. According to the Freedom on the Net 2015 report which country gives maximum freedom to its citizen on internet?
Ans-  Iceland



Previous Post
Next Post