Current Affairs Quiz of 3-4 October 2015

1. Who was appointed as BCCI President ?
Ans-Shashank Manohar 

2. Who has won the 2015 Right Livelihood Award ?
Ans-Inuit and Arctic activist Sheila Watt-Cloutier of Canada

3. Who has emerged as world’s largest cotton producer ?
Ans- India

4. Which State government Launches Citizen Portal to submit on-line complaints to the police stations through internet ?
Ans- Odisha

5. Brian Friel, who died recently, was a greatest playwright belongs to which country?
Ans- Ireland

6. Who will provide 120 million dollars loan to upgrade the India-Bangladesh electricity network?
Ans- Asian Development Bank (ADB)

7. Which Bank has become the first institution worldwide to launch m-Visa, a card-less and device-less solution to make the payments ?
Ans- ICICI Bank

8. Who has assumed additional charge as the Chairman and Managing Director of Steel Authority of India Limited (SAIL) ?

Ans- Dr Anup K Pujari

9. India's first solar powered district court inaguratedby Prime Minister at which place ?

Ans- Khunti, Jharkhand

10. Who was appointed as CFO of flipkart for commerce platform ?

Ans- Sriram Venkataraman



Previous Post
Next Post