Current Affairs Quiz of 7-8 October 2015

1. India’s gross domestic product (GDP) is expected to grow at which rate according to United Nations Conference on Trade and Development (Unctad) ?
Ans-7.5 per cent

2. Who won 2015 Nobel Prize for Chemistry ?
Ans-Sweden's Tomas Lindahl, the US-based Paul Modrich and Turkish-born Aziz Sancar for work on mapping how cells repair damaged DNA.


3. The Pravasi Bharatiya Divas (PBD) Conference 2016 will be held at which place ?
Ans- New Delhi from 8 January to 10 January 2016.

4. Who won the 2015 FIDE World Chess Cup ?
Ans- Russia’s Sergey Karjakin

5. India’s gross domestic product (GDP) is expected to grow at which rate according to IMF ?
Ans-  7.3 percent 

6. Who won the 2015 Nobel Literature Prize ?
Ans- Belarussian writer Svetlana Alexievich “for her polyphonic writings, a monument to suffering and courage in our time.”

7. Who was elected as the Head of the Inter-governmental Panel for Climate Change (IPCC) at its 42nd session in Dubrovnik, Croatia ?
Ans- Hoesung Lee

8. Name the first sportsperson to make an honorary group captain in the Indian Air Force 83rd anniversary celebration?
Ans- Sachin Tendulkar

9. Which country has been ranked number one in the ICC women’s team ranking?
Ans- Australia

10. Which country has signed loan agreement with India for Green Energy Project of Euro 125 Million?
Ans- Germany 



SHARE THIS

Author:

Previous Post
Next Post