Current Affairs Quiz of 9-10 October 2015

1. Who was  appointed as the chairman of Atomic Energy Commission (AEC) ?
Ans- Sekhar Basu

2. Which Government launched Operation Valsalya to track missing children ?
Ans- Kerala

3. N. Ramani passeed away recently. Who is he ?
Ans- Renowned Carnatic flautist

4. Which Bank targets corporate customers with new mobile apps Pay Connect and FX Connect ?
Ans- Axis Bank

5. Who will be honoured with the Hridaynath Mangeshkar Award 2015 ?
Ans- music composer AR Rahman

6. Who won the Nobel Peace Prize 2015 ?
Ans- Tunisian National Dialogue Quartet  for its decisive contribution to the building of a pluralistic democracy in Tunisia in the wake of Jasmine revolution of 2011.

7. Who was named as Cultural Ambassador of Seychelles ?
Ans- AR Rahman

8. World Egg Day was observed on..........?
Ans- 9 October

9. World Post Day was observed globally on.........?
Ans- 9 October

10. Which Bank launches mVisa Electronic Cardless Transactions for Pockets App ?
Ans-  ICICI Bank



Previous Post
Next Post