Revision-Banking and Finance Quiz (Based on September 2015 Current Affairs)

Dear Readers, we are providing collection of questions related with Banking and Finance based on September Current Affairs Quiz questions for your Revision for IBPS PO.


1. Forward Markets Commission (FMC) will merger with......?
Ans-Securities Exchange Board of India (SEBI)

2. ICICI Lombard General Insurance has signed a Joint Venture with which bank for bancassurance?
Ans- Catholic Syrian Bank

3. China signed 3.2 billion yuan ($500 million) currency swap deal with which country ?
Ans- Tajikistan

4. Which banks has been declared by Reserve Bank of India (RBI) as Domestic Systemically Important Banks (D- SIBs)?
Ans- ICICI and SBI

5. Union Cabinet has recently allowed ____per cent foreign direct investment (FDI) under the automatic route for white label ATM?
Ans.-100

6.  India’s first mobile app for account opening launched by which bank ?
Ans- FedBook Selfie by Federal Bank

7. Who topped list of most powerful women in Asia-Pacific prepared by the global magazine Fortune ?
Ans- Chanda Kochhar

8. SBI Card announced a strategic partnership with 7 of India's biggest e-commerce players for its newest offering of first-ever credit card that is focused on online shopping across diverse categories. What is the name of card ?
Ans- SimplyCLICK SBI Card

9. Reserve Bank of India (RBI) has inked a Memorandum of Understanding (MoU) with the........  on Supervisory Cooperation and Exchange of Supervisory Information ?
Ans- Nepal Rastra Bank (NRB) 

10. Which bank recently launched "LIME", the country’s first mobile app that offers Wallet, Shopping, Payments & Banking?
Ans- Axis Bank

11. Which E-commerce company has introduced cashless payments in educational institutions, which will enable users to pay school fees and dues, cafeteria bill, buy uniforms, books and merchandise ?
Ans-Paytm

12. Reserve Bank of India  has granted in principle approval to ___ entities to set up small finance banks

Ans- Ten

13. Asian Development Bank lowered India’s Growth Forecast for 2016 from 7.8% to ____
Ans- 7.4%

14. What is current Repo Rate ?

Ans- 6.75%



SHARE THIS

Author:

Previous Post
Next Post