SSC CGL 2016- English- Antonym And Synonym (Based on Previous Paper) Set4

Dear SSC Aspirants, practice English Quiz questions for upcoming CGL 2016 and Railway recruitment board exam of 18252 vacancies. We will provide you various types of Quizzes for upcoming railway and CGL 2016.



Practice English Questions for upcoming Exams. These questions based on previous papers.


Direction : (1-5) Choose the word which is the exact OPPOSITE of the given words.

1. VICTORIOUS
A. Defeated
B. Annexed
C. Destroyed
D. Vanquished


2. GRACEFUL
A. Rough
B. Expert
C. Miserable
D. Awkward

3. EXTRAVAGANCE
A. Luxury
B. Poverty
C. Economical
D. Cheapness

4. VIOLENT
A. Humble
B. Harmless
C. Gentle
D. Tame

5. GAIN
A. Loose
B. Fall
C. Lost
D. Lose

Direction; (6-10) Choose the word which best expresses the meaning of the given word.

6. ENTIRE
A. Part
B. Quarter
C. Whole
D. Half

7. BROWSE
A. Heal
B. Deceive
C. Examine
D. Strike

8. VENUE
A. Place
B. Agenda
C. Time
D. Duration

9. PONDER
A. Think
B. Evaluate
C. Anticipate
D. Increase

10. IRONIC
A. Inflexible
B. Bitter
C. Good-natured
D. Disguisedly sarcastic

ANSWERS:
1. A
2. D
3. C
4. C
5. D
6. C
7. C
8. A
9. A
10. D


SHARE THIS

Author:

Previous Post
Next Post