Computer Quiz for Ibps Clerk

1.Which of the following controls the way in which the computer system functions and provides a means by which users can interact with the computer?
  (a) O/S
 (b) Motherboard
 (c) Platform
 (d) I/O gateway
 (e) None of these


2.Which of the following is the process of transferring software programme from a secondary storage media into the hard disc?
 (a) Storage
(b) Updating
(c) Upload
(d) installation
(e) None of these
 
3.For large network which topology is used?  
(a) Star
(b) Ring
(c) Bus
(d) Mesh
(e) None of these  

4. The time consumed by a piece of equipment’s operation is called  
(a) Access time
(b) Real time
(c) Live time
(d) Effective tim
 (e) None of these

5. The operating system is the most common type of ____________ software.
 (a) Communication
(b) System software
(c) Word-processing software
(d) Spreadsheet software
(e) None of these

6.    A VDU is used as
 (a) Input device only
(b) Output device only
(c) Both (a) & (b)
(d) Neither (a) nor (b)
(e) Voice data translation device only

7. Which of the following is specially designed computer chips that reside inside other devices, such as your car or your electronic thermostat etc.?
 (a) Robotic computers
 (b) Mainframe computers
 (c) Embedded computers
(d) Peripheral computers
(e) None of these

8. The steps and tasks needed to process data, such as responses to questions or clicking an icon, are called __________.
(a) The O/S
(b) Instructions
(c) Data flow
(d) Application software
(e) None of these

 9. Which of the following storage medium stores instructions or data temporarily during processing?  
(a) Cache
(b) ROM
(c) EPROM
(d) RAM
(e) None of these  

10.Which of the following is not a database object?  
(a) Table
(b) Queries
(c) Reports
(d) Relationship
(e) All of the above


Answers
1. A
2. D
3. D
4. D
5. B
6. B
7. B
7. C
8. B
9. A
10.D


SHARE THIS

Author:

Previous Post
Next Post