Current Affairs Quiz of 1-2 November 2015

1. Who became world’s 7th most valued nation brand ?
Ans- United States (India  at 7th position)

2. Who was appointed as new global brand ambassador for Tata Motors’ passenger vehicles ?
Ans- Footballer Lionel Messi

3. Brijmohan Lall Munjal died recently. Who is he ?
Ans- Hero Group founder

4.Who won the Swiss Indoors men’s singles tennis title ?
Ans- Roger Federer

5. Indian Railways launches .....  scheme for waitlisted passengers ?
Ans- Vikalp

6. MTS India will merged with which telecom company ?
Ans- Reliance Communications

7. Whowill act as the Chairman 5-member panel to frame new education policy ?
Ans- T.S.R. Subramanian

8.  BSNL Partner with ....... to set up 100 WiFi hotspots in rural India ?
Ans- Facebook

9. Who won the 2015 Rugby World Cup for record third time by defeating Australia ?
Ans- New Zealand

10. Which State has announced to set up bio-ethanol refinery in the state to tackle the menace of wheat and paddy straw burning ?
Ans- Punjab



Previous Post
Next Post