Current Affairs Quiz of 17-18 November 2015

1. Government planning to sell.........  of its stake in Coal India?
Ans- 10 per cent

2. Who was conferred with Disaster Risk Reduction Asia Champion honour by UN ?
Ans- Kiren Rijiju

3. Who was  elected to Board of Governors of World Water Council (WWC) for 2016-18?
Ans- Prithvi Raj Singh of Jal Bhagirathi Foundation

4.Who was  appointed as Chief Executive Officer (CEO) of Standard Chartered Bank, India ?
Ans- Zarin Daruwala

5. Who will host the first International Qawwali Festival 2015 titled Taali Ho that is scheduled to be held from 12 February 2015 to 14 February 2015 ?

6.Who has emerged as the world’s most powerful supercomputer system for the sixth consecutive time ?
Ans- China’s Tianhe-2

7. What is full form of NIIF ?
Ans- National Investment and Infrastructure Fund

8. The United Nations’ (UN) International Day for Tolerance is observed on ......?
Ans- November 16

9. Which country have the largest reserve of recoverable uranium in the world?
Ans- Australia

10. India’s first AMRIT pharmacy outlet was opened in which city?
Ans- Affordable Medicines and Reliable Implants for Treatment (AMRIT) pharmacy outlet at AIIMS in New Delhi



Previous Post
Next Post