Current Affairs Quiz of 19-20 November 2015

1. What is the India’s rank in Global Gender Gap Index for 2015?
Ans-108 (Iceland topped the Gender Gap Index)

2. . Satellite EKS Kosmos-2510 was launched by which country?
Ans- Russia

3. India's largest Greenfield steel project in the country commissioned in which state?
Ans- Kalinganagar steel plant in Jajpur district of Odisha

4. Who is the present Secretary-General of Interpol?
Ans- Jurgen Stock

5. Who was the author of the book ‘Inside IB and RAW: The Rolling Stone That Gathered Moss’?
Ans- Shankaran Nair

6. Who was appointed as India’s ambassador to China ?
Ans- Vijay Keshav Gokhale

7.  Who has been appointed as 43rd Chief Justice of India ?
Ans-  Justice T.S.Thakur 

8. ‘Ek Kadam Unnati Ki Aur’ campaign is launched by which company in Telangana state?
Ans- Intel India

9. According to Global Terrorism Index 2015 released by Institute for Economics and Peace (IEP) , What is India's position ?
Ans-India was the sixth most affected by terrorism.

10. India’s first mega silk cluster will come up in which Indian state?
Ans- Karnataka

11. World Toilet Day observed on ........?
Ans- 19 November

12. Who was sworn-in as Bihar Chief Minister ?
Ans- Nitish Kumar 

13. Who has been chosen for the prestigious 2015 Indira Gandhi Prize for Peace, Disarmament and Development ?
Ans- The United Nations High Commissioner for Refugees (UNHCR)



Previous Post
Next Post