Current Affairs Quiz of 23-24 November 2015

1. What is the name committee has been set up for promotion of Sanskrit language?
Ans- N Gopalaswami committee

2. Who will be the Chief Guest at the 67th Republic Day parade of January 26, 2016?
Ans- Francois Hollande


3. Which Indian state has signed a sister-state agreement with South Australia?
Ans- Rajasthan

4. Which Indian state has entered the Guinness Book of World Records for planting the most number of saplings in one day?
Ans- Uttar Pradesh

5. Who became the first Indian to win the Asian Woman Footballer of the Year award in the United Kingdom?
Ans- Aditi Chauhan

6. Who became 1st player to win ATP World Tour Finals for 4th consecutive time ?
Ans- Novak Djokovic

7. Who was appointed Executive Director to Asian Development Bank ?
Ans- Swati Dandekar

8. Who won presidential polls in Argentina ?
Ans- Mauricio Macri 

9. Who was appointed as Special Representative for Somalia and Head of the UN Assistance Mission in Somalia (UNSOM)?
Ans- Michael Keating of United Kingdom

10. What are masala bonds?
Ans- Rupee denominated overseas bonds



SHARE THIS

Author:

Previous Post
Next Post