Current Affairs Quiz of 5-6 November 2015

1. What is the capital of Bosnia ?
Ans- Sarajevo

2. Who was appointed as Managing Director of Oxford University Press India ?
Ans- V Sivaramakrishnan

3. The Bankruptcy Law Reforms Committee (BLRC) headed by.......?
Ans- Dr T K Viswanathan

4. WHich country plane crashed recently in Sinai peninsula of Egypt killing all people aboard?
Ans- Russia 

5. Sharm el-Sheikh resort located in which country ?

6. Who was sworn in as Prime Minister of Canada ?
Ans- Justin Trudeau

7. Bimal Prasad, who passed away recently was India’s former ambassador of which country?
Ans- Nepal 

8. . Prime Minister Narendra Modi is ranked at what position in 2015 Forbes Most Powerful People list?
Ans- 9th

9. Which Indian has attained second rank in the latest international rankings of boxing in the 56 kilogram category?
Ans-Indian boxer Shiva Thapa

10. Which country Topped FIFA World Rankings 2015 ?
Ans- Belgium

11. What is the full form of UDAY ?
Ans- Ujwal DISCOM Assurance Yojna for financial restructuring of debt of power distribution companies

12. Recently, which two countries of Europe have conducted a joint session of both governments after a conflict of 25 years?
Ans- Bosnia and Serbia

13. ‘IMPRINT INDIA’ initiative is aimed at improving what field in India?
Ans- Scientific research



Previous Post
Next Post